Dancing In The Moonlight

Toploader

  • Toploader – brytyjski zespół założony w Eastbourne w 1997, grający indie rock, najbardziej znany z coveru piosenki grupy King Harvest "Dancing In The Moonlight".

    W 2000 Toploader należał do najpopularniejszych alternatywnych zespołów brytyjskich, jednak jego popularność zaczęła spadać, gdy na scenie pojawiły się takie zepoły, jak Coldplay i Muse, które zaczęły wytyczać nowe trendy w muzyce przełomu wieków.

    Zespół nagrał dwa albumy, które odniosły spore sukcesy (zajmując miejsca w pierwszej piątce na brytyjskich listach), jednak single sprzedawały się słabo, szczególne te z płyty Magic Hotel. Grupa przestała istnieć w 2003, jednak w 2011 wydany został jej trzeci album.

    Skład

    • Joseph Washbourne – śpiew, instrumenty klawiszowe
    • Dan Hipgrave – gitara
    • Matt Knight – gitara basowa
    • Rob Green – perkusja
    • Julian Deane – gitara (były członek)

    Dyskografia

    Albumy

    • 2000: Onka's Big Moka
    • 2002: Magic Hotel
    • 2011: Only Human

    Single

    • 1999: "Let The People Know"
    • 2000: "Dancing In The Moonlight"
    • 2000: "Achilles Heel"
    • 2000: "Just Hold On"
    • 2001: "Only For A While"
    • 2002: "Time Of My Life"
    • 2002: "Some Kind of Wonderful"
    • 2011: "Never Stop Wondering"
    • 2011: "A Balance To All Things"
    • 2011: "She Said"

    Bibliografia

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform