Suicidal Angels

  • Suicidal Angels – grecka grupa wykonująca death metal połączony z thrash metalem założona w 2001 roku.

    Muzycy

    Obecny skład zespołu

    • Angelos Kritsotakis - gitara basowa (od 2008)
    • Orpheas Tzortzopoulos - perkusja (od 2001)
    • Chris Tsitsis - gitara (od 2012)
    • Nick Melissourgos - gitara, śpiew (od 2001)

    Byli członkowie zespołu

    • Panos Spanos - gitara (2009-2012)
    • Sotiris Skarpalezos - gitara basowa (2006-2008)
    • Themis Katsimichas - gitara (2004-2008)
    • Christine - gitara basowa (2004-2006)

    Dyskografia

    Albumy

    • Eternal Domination (2007, OSM Record)
    • Sanctify the Darkness (2009, Nuclear Blast)
    • Dead Again (2010, NoiseArt Records)
    • Bloodbath (2012, NoiseArt Records)
    • Divide And Conquer (2014, NoiseArt Records)

    Inne

    • United by Hate (2002, demo, własne)
    • Angels' Sacrifice (2003, demo własne)
    • The Calm Before the Storm (2004, demo własne)
    • Bloodthirsty Humanity (2004, Kompilacja, OSM Record)
    • Armies of Hell (2006, EP, OSM Record)

    Bibliografia

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform