Adam and the Ants

  • Adam and the Ants – brytyjska grupa punkrockowa, kojarzona także z new romantic, założona w 1977 w Londynie. Członkami grupy byli Adam Ant (Stuart Leslie Goddard) (wokalista i gitarzysta), Marco Pirroni (gitarzysta), Gary Tibbs (basista), Chris Hughes (Merrick) (perkusista) i Terry Lee Miall (perkusista). Menedżerem formacji był słynny Malcolm McLaren. Grupa wydała 3 longplaye Dirk Wears White Sox (1979), Kings of the Wild Frontier (1980) i "Prince Charming" (1981).

    Dyskografia

    • 1979 Dirk Wears White Sox
    • 1980 Kings of the Wild Frontier
    • 1981 Prince Charming
    • 1982 The Very Best of Adam and the Ants
    • 2001 The Complete Radio 1 Sessions
    • 2004 The Very Best of Adam and the Ants 33
    • 2006 The Very Best of Adam and the Ants: Stand And Deliver

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform