So Simple

Stacie Orrico

  • Stacie Orrico (ur. 3 marca 1986 w Seattle w Waszyngtonie) – amerykańska piosenkarka.

    W 2000 wydała debiutancką płytę zatytuowaną "Genuine". W 2003 roku wydała kolejny album, który zatytułowany jest po prostu "Stacie Orrico", z której pochodzi przebój "Stuck". Kolejna najnowsza płyta ukazała się w sierpniu 2006 roku, jest zatytułowana "Beautiful Awakening" Stacie mówi o sobie: "Jestem zwykłą nastolatką, żyję tak jak większość nastolatek. Dlatego chcę śpiewać z perspektywy krytyka i optymistki. O rzeczach, z którymi przychodzi się mi się zmagać, które martwią lub dziwią, a więc o dojrzewaniu, chłopakach i rodzinie".

    Dyskografia

    Albumy

    • 2000: Genuine
    • 2003: Stacie Orrico
    • 2006: Beautiful Awakening

    Inne albumy

    • 2004: Live in Japan
    • 2007: More to Life: The Best of Stacie Orrico

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform