Here (In Your Arms)

HelloGoodbye

  • Hellogoodbye – amerykański zespół tworzący muzykę synth pop/pop-rock.

    Powstał w roku 2001 w Huntington Beach, w stanie Kalifornia.

    Hellogoodbye to amerykańska rockowo-popowa formacja, której wydany w 2006 roku album Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! dopiero teraz zaczyna odnosić sukcesy w Europie (Top 10 w Wielkiej Brytanii), a pochodzący z niego singel "Here (In Your Arms)" z charakterystycznym vocoderowym wokalem cieszy się coraz większym powodzeniem. Specjalna edycja płyty zawiera także starsze utwory zespołu, który działa już od 2001 roku.

    W Polsce singlem promującym płytę jest "Here In Your Arms".

    Skład zespołu

    Obecni członkowie

    • Forrest Kline: wokal, gitara, teksty
    • Chris Profeta: perkusja
    • Travis Head: gitara basowa
    • Joseph Marro: instrumenty klawiszowe

    Byli członkowie

    • Parker Case: perkusja (2001)
    • Aaron Flora: perkusja (2001–2003)
    • Marcus Cole: gitara basowa (2002–2007)
    • Jesse Kurvink: instrumenty klawiszowe, wokal (2001–2008)

    Dyskografia

    Albumy

    • 2004 - Hellogoodbye (EP)
    • 2006 - Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs!
    • 2010 - Would It Kill You?
    • 2013 - Everything Is Debatable

    DVD

    • 2005 - OMG HGB DVD ROTFL
    • 2008 - Zombies! Aliens! Vampires! Dinosaurs! And More!

    Single

    • 2005 - "Shimmy Shimmy Quarter Turn"
    • 2006 - "Here (In Your Arms)" #14 U.S., #4 UK, #2 IRL
    • 2007 - "All of Your Love"
    • 2007 - "Baby, It's Fact"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform