Jetzt

Juli

  • Juli – niemiecka grupa pop-rockowa pochodząca z Gießen w Hesji. Początkowo pod nazwą Sunnyglade członkowie wykonywali piosenki w języku angielskim, a w 2000 zespół postawił na język niemiecki i zmienił nazwę na Juli.

    W 1998 wydali nieoficjalnie album Pictures Of My Mind (nakład 500 egzemplarzy). W 2000 nastąpiła zmiana w składzie Eva Briegel i Marcel Römer zastępują Miriam Adameit i Martina Möllera. W 2003 podpisali profesjonalny kontrakt płytowy, a w czerwcu 2004 wydali debiutancki singel Perfekte Welle.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2004 Es ist Juli
    • 2006 Ein neuer Tag
    • 2007 Ein neuer Tag - Live
    • 2010 In Love

    Single

    • 2004 Perfekte Welle
    • 2004 Geile Zeit
    • 2005 Regen und Meer
    • 2005 Warum
    • 2005 November
    • 2006 Dieses Leben
    • 2006 Wir beide
    • 2007 Zerrissen
    • 2007 Stolen (Dashboard Confessional feat. Juli)
    • 2007 Ein neuer Tag
    • 2010 Elektrisches Gefühl

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform