Dub Pistols

  • Dub Pistols - Jest to zespół, który gra muzykę typu dub, czyli przeważnie brzmienie basu oraz perkusji, zaliczana jest ona również do gatunku reggae. Grupa została założona w 1996 roku przez producenta i znanego londyńskiego dj’a, Barry'ego Ashwortha. W skład wchodzi wcześniej wymieniony założyciel, Jason O'Brian i DJ Stix.

    Ich nagrania wykorzystano jako ścieżkę dźwiękową do takich filmów jak : Blade 2, Bad Company, Mystery Man, oraz w popularnej grze deskorolkowej Tony Hawk's Pro Skater 2, a także w grze Nba Live 08 . Jak dotąd wydali oni cztery płyty, pierwszą w 1996 roku, która nosiła nazwę „Point Blank”, drugą „Six Million Ways To Live” w 2003 roku, płyta wydana w roku 2007 przybrała nazwę „Speakers and tweeters”. 25 maja 2009 wydali swoją czwartą płytę „Rum & Coke”. Piąta nosi tytuł "Re-Hash" i zawiera ona re-miksy z poprzednich płyt Dub Pistols. W 2012 roku wydali szóstą i najprawdopodobniej ostatnią płytę "Worshipping the Dollar".

    Dyskografia

    • Point Blank (1998)
    • Six Million Ways To Live (2003)
    • Speakers and Tweeters (2007)
    • Rum & Coke (2009)
    • Re-Hash (2011)
    • Worshipping the Dollar (2012)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform