Berri Txarrak

  • Berri Txarrak (bask. Złe Wieści) – zespół z Nawarry grający muzykę rockową, powstały w 1994 w Lekunberri.

    Muzycy

    Obecny skład zespołu

    • Gorka Urbizu – śpiew, gitara (1994 – obecnie)
    • Galder Izagirre – perkusja (2010 – obecnie)
    • David Gonzalez – gitara basowa (2008 – obecnie)

    Byli członkowie

    • Aitor Goikoetxea – perkusja (1994 – 2010)
    • Aitor Oreja – gitara basowa (1994 – 2004)
    • Mikel Lopez "Rubio" – gitara basowa (1994 – 2008)

    Dyskografia

    • Berri Txarrak (1997)
    • Ikasten (1999)
    • Eskuak/Ukabilak (2001)
    • Libre © (2003)
    • Jaio.Musika.Hil (2005)
    • Zertarako Amestu (2007, DVD)
    • Payola (2009, Roadrunner Records)
    • Haria (2011, Kaiowas Records)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform