Usher featuring Plies

  • Plies, właściwie Algernod Lanier Washington (ur. 1 lipca 1976) - amerykański raper.

    Zadebiutował w 2007 roku albumem The Real Testament z którego pochodzą single "Shawty" i "Hypnotized". Plies wydał także dwa albumy w 2008 roku, Definition of Real i Da REAList. Najnowsza płyta została wydana 25 maja 2010 roku.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • The Real Testament (2007)
    • Definition of Real (2008)
    • Da REAList (2008)
    • Goon Affiliated (2010)
    • Purple Heart (2011)

    Nagrody

    • BET Hip-Hop Awards
      • 2008: Dzwonek roku ("Bust It Baby Pt 2") z Ne-Yo (Nominowany)
      • 2008: People's Champ Award ("Bust It Baby Pt 2") z Ne-Yo (Nominowany)
      • 2008: Najlepsza współpraca ("Bust It Baby Pt 2") z Ne-Yo (Nominowany)
    • Ozone Awards
      • 2007, Najlepsza współpraca Rap/R&B , "Shawty" z T-Pain'em [Wygrana]
      • 2008: Najlepsza rapowy album, The Real Testament (Nominowany)
      • 2008: Najlepsza współpraca Rap/R&B, "Bust It Baby Pt. 2" z Ne-Yo (Nominowany)
      • 2008: Club Banger roku, "I'm So Hood" z DJ Khaled'em, Trick Daddy'im, T-Pain'em i Rick Ross'em (Nominowany)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform