Baddiel;Skinner;Lightning Seeds

  • The Ligtning Seeds – brytyjska grupa pop rockowa, założona w 1989 w Liverpoolu przez Iana Broudiego (gitarzysty i producenta). Pozostali członkowie zespołu to Simon Rogers (klawiszowiec) i Martyn Campbell (basista). Grupa nagrała sześć albumów długogrających i cztery składanki. Jej najbardziej znane piosenki to Lucky You i Perfect.

    Dyskografia

    • 1990 Cloudcuckooland
    • 1992 Sense
    • 1994 Jollification
    • 1996 Pure (kompilacja)
    • 1996 Dizzy Heights
    • 1997 Like You Do... Best of the Lightning Seeds (kompilacja)
    • 1999 Tilt
    • 2004 Life of Riley: The Lightning Seeds Collection (kompilacja)
    • 2004 Tales Told
    • 2006 The Very Best of the Lightning Seeds (kompilacja)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform