Terence Trent D'Arby featuring Des'Ree

  • Sananda Maitreya (ur. 15 marca 1962 w Nowym Jorku jako Terence Trent Howard, do 2000 r. występował jako Terence Trent D'Arby) – amerykański wokalista, kompozytor i autor piosenek.

    W latach 80. stacjonował wraz ze swoją jednostką wojskową w Niemczech, gdzie zaczął udzielać się w funkowej grupie. Tak rozpoczęła się jego kariera muzyczna. Pierwszy longplay, zarejestrowany w Londynie w 1987 roku, "Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby" okazał się wielkim sukcesem Terence'a, utrzymując się na listach przebojów przez ponad 6 miesięcy. Największe hity w wykonaniu artysty to "Wishing Well" i ballada "Sign Your Name".

    Wraz z Des'ree nagrał "Delicate" (1993).

    Dyskografia

    • Introducing the Hardline According to Terence Trent D'Arby (1987)
    • Neither Fish Nor Flesh (1989)
    • Symphony or Damn (1993)
    • Vibrator (1995)
    • Wildcard (2001)
    • Angels & Vampires - Volume I (2005)
    • Angels & Vampires - Volume II (2006)
    • Nigor Mortis (2009)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform