Insane Clown Posse

  • Insane Clown Posse (ICP) – hip-hopowy zespół pochodzący z Detroit (USA), wykonujący muzykę z nurtu hardcore rap i horrorcore.

    Skład zespołu

    Obecni członkowie

    • Violent J (Joseph Bruce)
    • Shaggy 2 Dope (Joseph Utsler)

    Byli członkowie

    • John Kickjazz (John Utsler)
    • Greez-E

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • Carnival of Carnage (1992)
    • Ringmaster (1994)
    • Riddle Box (1995)
    • The Great Milenko (1997)
    • The Amazing Jeckel Brothers (1999)
    • Bizaar (2000)
    • The Wraith: Shangri-La (2002)
    • Hell's Pit (2004)
    • The Tempest (2007)
    • Bang! Pow! Boom! (2009)
    • The Mighty Dead Pop! (2012)

    EP

    • Dog Beats (1991)
    • Beverly Kills 50187 (1993)
    • The Terror Wheel (1994)
    • A Carnival Christmas (1994)
    • Tunnel of Love (1996)
    • The Calm (2005)
    • Eye Of The Storm (2007)
    • House Of Wax (2014)

    Kompilacje

    • Forgotten Freshness (1995)
    • Mutilation Mix (1997)
    • Forgotten Freshness Volumes 1 & 2 (1998)
    • Forgotten Freshness Volume 3 (2001)
    • The Pendulum (2002)
    • Forgotten Freshness Volumr 4 (2005)
    • The Wraith: Remix Albums (2006)
    • Jugganauts: The Best of Insane Clown Posse (2007)
    • The Old Shit (2010)
    • Featuring Freshness (2010)
    • Forgotten Freshness Volume 5 (2013)

    Single

    • „Psychopatic” (1994)
    • „Chicken Huntin'” (1994)
    • „Chicken Huntin' (Slaughterhouse Remix)” (1995)
    • „Fat Sweaty Betty” (1995)
    • „The Joker's Wild” (1995)
    • „Halls of Illusions” (1997)
    • „Hokus Pokus (Headhunta'z Remix)” (1998)
    • „Santa's a Fat Bitch” (1998)
    • „How Many Times?” (1998)
    • „The Dirt Ball” (1999)
    • „Another Love Song” (1999)
    • „Fuck the World” (1999)
    • „Mad Professor” (1999)
    • „Terrible” (1999)
    • „Jacob's Word” (2000)
    • „Let's Go All the Way” (2000)
    • „Tilt-A-Whirl” (2000)
    • „Homies” (2002)
    • „Hell's Forecast / Murder Rap” (2002)
    • „Bowling Balls” (2004)
    • „The People” (2005)
    • „I Do This!” (2007)
    • „The Tower” (2007)
    • „The Bone” (2009)
    • „In Yo Face” (2009)
    • „Miracles” (2010)
    • „Juggalo Island” (2010)
    • „Fonz Pond” (2010)
    • „It's All Over” (2011)

    Wideografia

    • ICP's Strangle-Mania (1995)
    • Shockumentary (1997)
    • ECW Hardcore Heaven (1997)
    • WWF Summerslam (1998)
    • Backstage Sluts (1999)
    • Strangle Mania 2 (1999)
    • WCW Road Wild (1999)
    • WCW Fall Brawl (1999)
    • Born Twiztid: Beyond the Freakshow (2000)
    • JCW, Volume 1 (2000)
    • JCW, Volume 2 (2001)
    • XPW Redemption (2001)
    • JCW, Volume 3 (2003)
    • Bootlegged in L.A. (2003)
    • Psychopathic: The Videos (2007)
    • JCW: SlamTV - Episodes 1 thru 9 (2007)
    • JCW: SlamTV - Episodes 10 thru 15 featuring Bloodymania (2007)

    Filmografia

    Wystąpienia w filmach

    • Big Money Hustlas (2000)
    • Death Racers (2008)
    • A Family Underground (2009)
    • Big Money Rustlas (2010)

    Programy telewizyjne i internetowe

    • Monday Night Raw (1998)
    • WCW Monday Nitro (1999–2000)
    • WCW Thunder (1999)
    • The Shaggy Show (1999)
    • Mad TV (2002)
    • NWA Total Nonstop Action (2004)
    • Ego trip's The (White) Rapper Show (2007)
    • Aqua Teen Hunger Force (2010)
    • Lopez Tonight (2011)
    • 1000 Ways to Die (2011)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform