Meat Puppets

  • Meat Puppets – zespół utworzony w 1980 roku. Oryginalny skład tworzyli: Curt Kirkwood (gitara, wokal), jego brat Cris Kirkwood (gitara basowa) i Derrick Bostrom (perkusja). Z wydanych przez nich albumów, największy sukces komercyjny odniósł Too High to Die z 1994 r.

    Kalendarium

    Dyskografia:

    • Meat Puppets (1982)
    • Meat Puppets II (1984)
    • Up on the Sun (1985)
    • Mirage (1987)
    • Huevos (1987)
    • Monsters (1989)
    • Forbidden Places (1991)
    • Too High to Die (1994)
    • No Joke! (1995)
    • Golden Lies (2000)
    • Rise to Your Knees (2007)
    • Sewn Together (2009)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform