You Are The Only One (Video)

Emily Osment

  • Emily Osment (ur. 10 marca 1992 r. w Los Angeles w Kalifornii) – amerykańska aktorka filmowa, piosenkarka i autorka tekstów.

    Biografia

    Emily Jordan Osment urodziła się 10 marca 1992 roku w Los Angeles, w stanie Kalifornia. Jest córką amerykańskiego aktora Michaela Eugene Osmenta oraz Theresy Osment, która jest nauczycielką języka angielskiego. Jest młodszą siostrą Haleya Joela Osmenta, znanego z głównej roli w filmie "Szósty zmysł". Największą sławę przyniosła Emily rola w drugiej i trzeciej części "Małych agentów" oraz w telewizyjnym serialu "Hannah Montana", gdzie wciela się w postać najlepszej przyjaciółki głównej bohaterki Miley Stewart, czyli Lilly Truscott i zabawnej przyjaciółki Hannah, Loli Luftnagle. Emily zagrała także w filmie "Hannah Montana: The movie".

    W sierpniu 2009 roku premierę miał teledysk do pierwszej piosenki "All The Way Up" z jej debiutanckiego minialbumu, który wydano w październiku. Rok później, na przełomie września i października 2010 roku ukazał się jej debiutancki album studyjny noszący tytuł Fight Or Flight.

    17 lipca 2011 roku na kanale telewizyjnym ABC Family swoją premierę miał film Cyberbully gdzie Emily zagrała główną rolę, wcielając się w Taylor Hillridge, dziewczynę która padła ofiarą internetowej przemocy. Trzy dni wcześniej, 14 lipca w Glendale w Kalifornii odbyło się spotkanie zorganizowane przez ABC Family pod nazwą "The Rally to Delete Digital Drama" na którym pojawiło się wiele sławnych osób. Podczas spotkania Emily Osment zaśpiewała między innymi utwór Drift, który został użyty w filmie.

    Filmografia

    • 2014 - Young & Hungry jako Gabi
    • 2013 – Dwóch i pół jako Ashley
    • 2013 – Kiss me jako Shelby
    • 2012 – Cziłała z Beverly Hills 3 jako Pep (głos)
    • 2011 – " Tess kontra chłopaki " jako Emily Osment Gościnnie
    • 2011 – Cyberbully jako Taylor Hillridge
    • 2011 – Cziłała z Beverly Hills 2 jako Pep (głos)
    • 2010 – obecnie – Kick Strach się bać jako Kendall Perkins (głos)
    • 2010 – Jonas w Los Angeles jako ona sama
    • 2010 – 2011 – Hannah Montana Forever jako Lilly Truscott/Lola Luftnagle
    • 2009 – Suite Life: Nie ma to jak statek jako Lilly Truscott/Lola Luftnagle
    • 2009 – Tatastrofa jako Melissa Morris
    • 2009 – Hannah Montana: Film jako Lilly Truscott
    • 2008 – Soccer Mom jako Becca
    • 2008 – Surviving Sid jako Claire (głos)
    • 2007 – Godziny strachu: Nie myśl o tym (R. L. Stine's The Haunting Hour: Don't Think About It) jako Cassie Keller
    • 2006 – Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen jako Trick (głos)
    • 2006 – 2011 – Hannah Montana jako Lilly Truscott/Lola Luftnagle
    • 2005 – Lilo i Stich 2: Mały feler Sticha (głos)
    • 2003 – Mali agenci 3D: Trójwymiarowy odjazd jako Gerti Giggles
    • 2002 – Mali agenci 2: Wyspa marzeń jako Gerti Giggles
    • 2001 – Przyjaciele jako Lelani Mayolanofavich
    • 2000 – Dotyk anioła jako Alyssa
    • 2000 – Edwurd Fudwupper Fibbed Big (głos)
    • 1999 – Trzecia planeta od słońca jako Dahlia
    • 1999 – The Secret Life of Girls jako Miranda Aiken
    • 1999 – Rodzina Sary: Anons Cassie Witting
    • 1999 – Cast and Crew jako ona sama
    • 1999 – Sarah, Plain and Tall: Winter's End jako Cassie Witting
    • 1997 – Just Dance (W tle)

    Dyskografia

    Minialbumy

    Single

    Piosenki z filmów

    • 2011: Drift
    • 2010: Wherever I Go (duet z Miley Cyrus)
    • 2009: The Hero In Me
    • 2008: Once Upon A Dream
    • 2007: I Don’t Think About It

    Piosenki z innymi artystami

    • 2008: If I Didn't Have You (duet z Mitchel Musso) z albumu DisneyMania 6
    • 2007: You've Got a Friend (duet z Billy Ray Cyrus) z albumu Home at Last

    Nagrody

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform