Afrob feat. Ferris MC

  • Ferris MC, właściwie Sascha Reimann (urodzony 2 października 1973 w Neuwied) - niemiecki muzyk, raper i aktor. Od 2008 roku członek zespołu Deichkind, w którym występuje pod pseudonimem Ferris Hilton.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1995 - Freaks (as FAB; MZEE)
    • 1999 - Asimetrie (Yo Mama)
    • 2001 - Fertich! (Yo Mama)
    • 2003 - Audiobiographie (Yo Mama)
    • 2004 - Ferris MC (Yo Mama)
    • 2006 - Düstere Legenden

    Single

    • 1995 - "Freaks" (as FAB; 12", MZEE)
    • 1997 - "Es tut mir leid" (as FAB; 12")
    • 1997 - "ERiCH Privat" (FAB; EP)
    • 1999 - "Im Zeichen des Freaks"
    • 2000 - "Tanz mit mir"
    • 2001 - "Flash for Ferris MC"
    • 2002 - "Viel zu spät"
    • 2003 - "Zur Erinnerung"
    • 2003 - "Fiesta" (feat. Vanessa S.)
    • 2004 - "Feierarlarm"
    • 2004 - "Was wäre wenn?"
    • 2004 - "Spieglein, Spieglein"
    • 2004 - "Rappen und Feiern" (with JaOne & Twizzy)
    • 2005 - "Wixtape Vol.1 >> Der übliche Verdächtige"
    • 2005 - "Die Nacht der Freaks" (feat. Mellow Trax)
    • 2005 - "Achtung! Achtung!" (jako Maniax; 12")
    • 2006 - "Düstere Legende (Achtung! Achtung!)" (jako DVD)
    • 2012 - "Bueck dich hoch (Razem z zespołem Deichkind)"

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform