Audio Bullys

  • Audio Bullys – brytyjska grupa grająca muzykę elektroniczną. W jej skład wchodzą Simon Franks i Tom Dinsdale.

    Największą popularność zyskali w roku 2005 dzięki przebojowi Shot You Down, w którym wykorzystano sample utworu Nancy Sinatra "Bang Bang (My Baby Shot Me Down)". Utwór dotarł do 3. miejsca UK Singles Chart oraz do Top 20 w Australii. Znalazł się również na 18. miejscu austriackiej listy najpopularniejszych piosenek. Oprócz tego sławę zyskał m.in. w Grecji, Japonii, Niemczech czy Polsce. Singel pojawił się także na wyświetlanym przez telewizję CBS Victoria's Secret Fashion Show. Grupa współpracowała z Grahamem "Suggs" McPhersonem z zespołu Madness. Efektem jest utwór "This Road" z albumu Generation. Audio Bullys wydali 3 płyty i kilkanaście singli, z czego największy sukces odniósł wspomniany "Shot You Down". Remiksowali także takie utwory jak "Out of Space" The Prodigy czy "The Sound of Violence" Cassius.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2003: Hooligan House
    • 2003: Ego War
    • 2005: Generation
    • 2008: Sunday Night Fever
    • 2010: Higher Than the Eiffel

    Single

    • 2003: "We Don't Care"
    • 2003: "The Things/Turned Away"
    • 2003: "Way Too Long"
    • 2004: "Back to Mine"
    • 2004: "Break Down the Doors" (Morillo feat. Audio Bullys)
    • 2005: "Shot You Down" (feat. Nancy Sinatra)
    • 2005: "I'm in Love"
    • 2006: "Drop It"
    • 2007: "Let the Beats Roll" (feat. Tim DeLuxe)
    • 2008: "Gimme That Punk"
    • 2010: "Only Man"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform