Wasting My Time

Kosheen

  • Kosheen — angielski zespół muzyczny tworzący muzykę trip hop, drum and bass i rock. Trio tworzą Sian Evans, Markee Substance i Darren Decoder.

    Nazwa zespołu jest złożeniem japońskich słów stary (古, transl. ko) i nowy (新, shin).

    Historia

    Resist (1999–2002)

    Pierwszy album zespołu zatytułowany Resist został wydany we wrześniu 2001 roku i osiągnął 8. pozycję na liście przebojów UK. Albumowi towarzyszyły single "(Slip and Slide) Suicide", "Hide U", "Catch", "Hungry" oraz "Harder".

    Kokopelli (2003–2005)

    Drugi album, Kokopelli – nazwany imieniem indiańskiego bóstwa płodności, został wydany w sierpniu 2003 roku i dotarł do 7. miejsca listy przebojów. Singel z albumu, "All in My Head", również znalazł się na 7. miejscu. Album oddalił się od stylu drum and bass poprzedniej płyty, skłaniając się ku gitarowym riffom i mroczniejszym tekstom. Mimo wysokiego miejsca na liście przebojów, sprzedaż albumu była gorsza niż pierwszej płyty.

    Damage (2007–2008)

    Trzeci album, Damage, został wydany w marcu 2007. Płyta została wydana w dwóch wersjach, na rynek europejski i brytyjski. Wersja brytyjska zawiera dwa dodatkowe utwory "Analogue Street Dub" i "Professional Friend"; została wydana we wrześniu 2007 roku. Pierwszy singel z albumu, "Overkill", został wydany w marcu (Europa) i w sierpniu (Wielka Brytania) 2007 roku.

    Independence (2011)

    Czwarty album "Independence", zostanie wydany 2 października 2012 a pierwszym singlem będzie prawdopodobnie piosenka "Get A New One". Dnia 19 grudnia 2010 został opublikowany pierwszy utwór "Belladonna" z nadchodzącego albumu na swojej oficjalnej stronie FB oraz 3 inne utwory na stronie zespołu.

    Dyskografia

    Albumy

    • Resist (2001 – Moksha Records/Sony BMG (UK & ROW) / Kinetic (USA)) #8 UK, #29 AUS
    • Kokopelli (2003 – Moksha Records/Sony BMG) #7 UK, #67 AUS
    • Damage (2007 – Moksha Records/Universal) #95 UK, #8 UK Indie

    Single

    • 1999 – "Yes Men"
    • 1999 – "Dangerous Waters"
    • 2000 – "Hide U/Empty Skies" #73 UK
    • 2000 – "Catch" #86 UK
    • 2001 – "(Slip and Slide) Suicide" #50 UK
    • 2001 – "Hide U" (remiks) #6 UK, #23 AUS
    • 2001 – "Catch" (reedycja) #15 UK, #27 AUS
    • 2002 – "Hungry" #13 UK, #53 AUS
    • 2002 – "Harder" #53 UK
    • 2003 – "All in My Head" #7 UK, #37 AUS
    • 2003 – "Wasting My Time" #49 UK
    • 2004 – "Avalanche" (wyłącznie do pobrania)
    • 2007 – "Overkill (Is It Over Now?)" (wydanie europejskie)
    • 2007 – "Overkill" (wydanie brytyjskie)
    • 2007 – "Like a Book"
    • 2007 – "Guilty" (wydanie europejskie wyłącznie do pobrania)
    • 2008 – "Thief" (wydanie zaplanowane)
    • 2011 – "Get A New One"
    • 2012 – "Waste"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform