Diam's

  • Diam's, właściwie Mélanie Georgiades (ur. 25 lipca 1980 r. w Nikozji na Cyprze) – francuska raperka.

    W 2007 roku otrzymała trzy nagrody na NRJ Music Awards (& francuskiej stacji telewizyjnej TF1) za najlepszą francuskojęzyczną piosenkę roku – La boulette i za płytę roku Dans ma bulle. W 2006 roku otrzymała nagrodę MTV Europe Music Awards za najlepszego wykonawcę francuskiego.

    W 2008 roku, Mélanie Georgiades zniknęła z mediów, co było, według informacji pochodzących z wywiadu udzielonego telewizji TF1 30 września 2012, konsekwencją depresji i kilku pobytów w szpitalu psychiatrycznym.

    Dyskografia

    Albumy solowe

    • Premier Mandat (1999)
    • Brut de femme (2003)
    • Ma Vie, Mon Live (2004)
    • Dans ma bulle (2006)
    • Confessions Nocturne (2008)
    • S.O.S. (2009)

    DVD/Koncerty

    • Ma vie / Mon live (2004)
    • Autour de ma bulle (2007)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform