The Bled

  • The Bled – amerykańska grupa muzyczna, grająca post hardcore, z Tucson (Arizona).

    Zespół koncertował wraz z Slipknot, Alexisonfire, The Dillinger Escape Plan, Thrice, Midtown, The Used, My Chemical Romance, Underoath, Senses Fail i AFI. Na pierwszej trasie koncertowej grupa zagrała wspólnie z Protest the Hero. W 2007 roku grupa uczestniczyć będzie w trasie Projekt Revolution razem z Mindless Self Indulgence, Saosin, Styles of Beyond i Madina Lake. Premiera ich najnowszego albumu zatytułowanego "The silent treatment" przewidziana jest na 25 września 2007.

    Dyskografia

    LP

    • Pass the Flask (2004)
    • Found in the Flood (2005)
    • Pass the Flask (Reissue) (2007)
    • Silent Treatment (2007)

    EP

    • His First Crush (2001)
    • Ambulance Romance (2003)

    Split

    • Alexisonfire/Bled Split 7"
    • The Bled and From Autumn to Ashes Promo Sampler

    Kompilacje

    • The Best of Taste of Chaos
    • Masters of Horror
    • Tony Hawk's American Wasteland

    Skład zespołu

    Obecni członkowie

    • James Muñoz – wokal
    • Ross Ott – gitara
    • Darren Simoes – gitara basowa
    • Mike Pedicone – perkusja
    • Jeremy Ray Talley – gitara

    Byli członkowie

    • Mike Celi – gitara
    • Adam Goss – gitara

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform