Avicii

  • Avicii, właściwie Tim Bergling (ur. 8 września 1989 w Sztokholmie) – szwedzki DJ i producent muzyczny. Występuje również pod pseudonimami Tim Berg i Tom Hangs. Jego jeden z pierwszych singli - "Bromance", podbił listy przebojów m.in. w Belgii, Holandii, ojczystej Szwecji, wreszcie, jako wersja z wokalem, UK Singles Chart w Wielkiej Brytanii i Beatport. Od tego momentu kariera Avicii'ego zaczęła się szybko rozwijać, w efekcie czego DJ wydał takie tytuły, jak "Levels", "My Feelings for You", czy "Fade into Darkness".

    W zestawieniu DJ Mag Top 100 Avicii uzyskał trzydzieste dziewiąte miejsce w 2010

    Dyskografia

    Albumy

    • 2013: True
    • 2014: True (Avicii by Avicii)

    Single

    • 2008: "Sound of Now"
    • 2009: "Muja"
    • 2009: "So Excited"
    • 2009: "Alcoholic"
    • 2009: "Break the Floor" (oraz DJ Ralph)
    • 2010: "iTrack"
    • 2010: "Seek Bromance"
    • 2010: "So Excited"
    • 2010: "My Feelings for You" (oraz Sebastien Drums)
    • 2011: "Malo"
    • 2011: "Street Dancer"
    • 2011: "Fade into Darkness"
    • 2011: "Levels"
    • 2011: "Silhouttes"
    • 2011: "Penguin"
    • 2011: "Sunshine" (oraz David Guetta)
    • 2011: "Jailbait"
    • 2012: "Blessed" (oraz Shermanology)
    • 2012: "Silhouettes" (gościnnie: Salem Al Fakir)
    • 2012: "Superlove" (versus Lenny Kravitz)
    • 2012: "Dancing in My Head" (gościnnie: Eric Turner)
    • 2012: "Last Dance"
    • 2012: "I Could Be the One" (oraz Nicky Romero; gościnnie: Noonie Bao)
    • 2013: "X You"
    • 2013: "UMF"
    • 2013: "Wake Me Up" (gościnnie: Aloe Blacc)
    • 2013: "You Make Me" (gościnnie: Salem Al Fakir)
    • 2013: „Speed” (Burn & Lotus F1 Team Mix)
    • 2013: "Hey Brother" (gościnnie: Dan Tyminski)
    • 2014: "Addicted to You" (gościnnie: Audra Mae)
    • 2014: "Lay Me Down" (gościnnie: Adam Lambert, Nile Rodgers)
    • 2014: "The Nights" (gościnnie: RAS)
    • 2014: "The Days" (gościnnie: Robbie Williams)
    • 2014: "Divine Sorrow" (oraz Wyclef Jean)
    • 2015: "Waiting for Love" (oraz Martin Garrix; gościnnie: John Legend)
    • 2015: "Feeling Good" (gościnnie: Audra Mae)

    Remiksy

    • 2009: Tiësto ft. CC Sheffield – "Escape Me" (Avicii's Remix At Night)
    • 2009: Dizzee Rascal ft. Chrome – "Holiday" (Avicii Remix)
    • 2009: Bob Sinclar – "New New New" (Avicii Remix)
    • 2009: David Guetta ft. Estelle – "One Love" (Avicii Remix)
    • 2009: Little Boots – "Remedy" (Avicii Remix)
    • 2010: Tim Berg – "Bromance" (Avicii Arena Mix)
    • 2010: Austin Leeds ft. Jeremy Carr - In The Air (Avicii Remix)
    • 2010: Junior Caldera ft. Sophie Ellis-Bextor – "Can't Fight This Feeling" (Avicii Universe Mix)
    • 2010: Dada Life – "Cookies with a Smile" (Avicii Remix)
    • 2010: David Guetta ft. Chris Willis, Fergie & LMFAO – "Gettin' Over You" (Avicii Vocal Mix)
    • 2010: Robyn – "Hang with Me" (Avicii Exclusive Club Mix)
    • 2010: Rhythm Masters & MYNC ft. Wynter Gordon – "I Feel Love" (Avicii's Forgotten Mix)
    • 2010: Enrique Iglesias ft. Pitbull – "I Like It" (Avicii Remix)
    • 2010: Toni Braxton – "Make My Heart" (Avicii's Replacer Remix)
    • 2010: Nadia Ali – "Rapture" (Avicii New Generation Mix)
    • 2010: Phonat – "Set Me Free" (Avicii Remix)
    • 2011: Daft Punk – "Derezzed" (Avicii Remix)
    • 2011: Armin van Buuren ft. Laura V – "Drowning" (Avicii Unnamed Mix)
    • 2011: Tom Hangs (Avicii alias) feat. Shermanology – "Blessed" (Avicii Edit)
    • 2011: Ash – "Enough Is Enough" (Ash & Avicii 'Hype Machine' Remix)
    • 2011: Michael Woods – "Dropzone" (Avicii Remix)
    • 2011: Coldplay – "Every Teardrop is a Waterfall" (Avicii 'Tour' Remix)
    • 2012: Madonna - "Girl Gone Wild" (Avicii Remix)
    • 2013: Major Lazer feat. Amber – "Get Free" (Avicii Edit)
    • 2013: Syn Cole – "Miami 82" (Avicii Edit)
    • 2013: Passenger – "Let Her Go" (Avicii Edit)
    • 2014: Avicii – "Addicted to You" (Avicii Remix)
    • 2014: Daft Punk feat. Negin – "Derezzed" (Avicii So Amazing Remix)
    • 2014: Avicii – "Lay Me Down" (Avicii by Avicii Remix)
    • 2014: Avicii – "Silhouettes" (Avicii's Exclusive Ralph Lauren Mix)
    • 2014: Avicii – "The Nights" (Avicii by Avicii)

    Teledyski

    • 2013: „Speed” (Burn & Lotus F1 Team Mix)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform