Julieta Venegas;Anita Tijoux

  • Julieta Venegas Percevault (ur. 24 listopada 1970 w Tijuanie) – meksykańska piosenkarka; dwukrotna zdobywczyni Grammy w kategorii najlepsza meksykańska piosenkarka rock i pop w języku hiszpańskim. Ma siostrę bliźniaczkę – Yvonne, która jest fotografem.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1997: Aquí
    • 2000: Bueninvento
    • 2003:
    • 2006: Limón y sal
    • 2008: MTV Unplugged
    • 2010: Otra cosa
    • 2013: Los momentos

    Single

    • 1997: "De mis pasos"
    • 1997: "Cómo sé"
    • 2000: "Sería feliz"
    • 2000: "Hoy no quiero"
    • 2001: "Fe"
    • 2003: "Andar conmigo"
    • 2004: "Lento"
    • 2004: "Algo está cambiando"
    • 2004: "Oleada"
    • 2004: "Amores perros (me van a matar)"
    • 2004: "El listón de tu pelo"
    • 2004: "A tu lado"
    • 2005: "Donde quiero estar/Mala memoria"
    • 2006: "Me voy"
    • 2006: "Limón y sal"
    • 2007: "Eres para mí"
    • 2007: "Primer día"
    • 2008: "Mi principio"
    • 2008: "El presente"
    • 2008: "Algún día"
    • 2010: "Bien o mal"
    • 2010: "Despedida"
    • 2010: "Abel"

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform