Khaled Selim

  • Khaled, właściwie Chalid Hadżdż Ibrahim (ar. خالد حاجّ إبراهيم) (ur. 29 lutego 1960 w Oranie) – algierski wokalista, autor tekstów i multiinstrumentalista. Znany jest głównie z utworów Aïcha oraz Laila.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1985 Hada Raykoum
    • 1988 Fuir, Mais Où?
    • 1988 Kutché - z Safy Boutella
    • 1992 Khaled
    • 1993 N'ssi N'ssi
    • 1996 Sahra
    • 1999 Kenza
    • 2004 Ya-Rayi
    • 2007 Best Of Khaled
    • 2009 Liberté
    • 2012 C'est La Vie

    Albumy koncertowe

    • 1998 Hafla
    • 1999 1, 2, 3 Soleils - z Rachidem Taha i Faudelem

    Albumy kompilacyjne

    • 1991 Le Meilleur de Cheb Khaled
    • 1992 Le Meilleur de Cheb Khaled 2
    • 2005 Forever King
    • 2005 Spirit of Rai
    • 2005 Les Annees Rai
    • 2006 Salou Ala Nabi
    • 2006 Maghreb Soul - Cheb Khaled Story 1986-1990
    • 2006 Anajit Anajit
    • 2007 Best of
    • 2009 Khaled: Rebel of Raï - The Early Years

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform