Dexy's Midnight Runners

  • Dexys Midnight Runners – brytyjska grupa muzyczna, założona w 1978 roku w Birmingham, której głównym okresem aktywności była pierwsza połowa lat 80. XX wieku.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1980 – Searching for the Young Soul Rebels
    • 1982 – Too-Rye-Ay
    • 1985 – Don't Stand Me Down
    • 2012 – One Day I'm Going to Soar

    Single

    • 1979 – "Dance Stance"
    • 1980 –
      • "Keep It Part Two (Inferiority Part One)"
      • "Geno"
      • "There, There, My Dear"
    • 1981 –
      • "Show Me"
      • "Plan B"
      • "Liars A to E"
    • 1982 –
      • "The Celtic Soul Brothers"
      • "Come On Eileen"
      • "Jackie Wilson Said (I'm in Heaven When You Smile)"
      • "Let's Get This Straight (From the Start)"
    • 1985 – "This Is What She's Like"
    • 1986 – "Because of You"

    Nagrody

    • 1983 – Brit Awards, najlepszy singel Come On Eileen

    Bibliografia

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform