Citim

Petr Muk

  • Petr Muk (ur. 4 lutego 1965 w Českým Krumlovie, zm. 24 maja 2010 w Pradze) – czeski muzyk i wokalista, frontman grup muzycznych: Oceánu i Shalomu.

    Dyskografia

    Albumy

    • Petr Muk (1997)
    • Jizvy lásky (2000)
    • Dotyky snu (2002)
    • Osud ve dlaních (2005)
    • V bludišti dnů (2010)
    • Outro (2011)[1][2]

    Minialbumy

    • Loď ke hvězdám (1997)
    • Oh L’Amour (2004)

    Bibliografia

    1. Pavel Kracík: Něčo končí, něčo začíná. Praha: Nezávislá scéna, 1992. (cz.)
    2. Oceán (cz.). ocean.musichall.cz. [dostęp 2012-01-02].

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform