Blessthefall

  • Blessthefall – amerykańska grupa wykonująca muzykę z pogranicza takich gatunków jak metalcore, screamo czy post hardcore. Zespół powstał w 2004 roku w Arizonie.

    Muzycy

    Obecny skład zespołu

    • Beau Bokan - śpiew
    • Eliot Gruenberg - gitara rytmiczna
    • Eric Lambert - gitara prowadząca
    • Jared Warth - gitara basowa, śpiew
    • Matt Traynor - perkusja

    Byli członkowie zespołu

    • Miles Bergsma - gitara
    • Craig Mabbitt - śpiew (2004-2007)
    • Mike Frisby - gitara rytmiczna

    Historia

    Blessthefall został założony w 2004 przez dwóch licealistów, Mike'a Frisby'ego i Matta Traynora. Później dołączyli do nich Jared Warth i Craig Mabbitt. W 2005 zespół nagrał 3-utworowe EP z Erikiem Lambertem po odejściu Milesa Bergsmy. Idąc za tym podpisywaniem się, zespół zaczął tour z większymi zespołami takimi jak: Norma Jean i Alesana. W kwietniu 2007 zespół wypuścił debiutancki album His Last Walk. W lecie 2007 zespół objechał Stany Zjednoczone na Warpped Tour, po którym zespół dołączył do Black on Black Tour. Gra obok zespołów takich jak: Escape the Fate, TheWordAlive itp. W 2007 roku Craig Mabbitt opuścił Blessthefall. Zastąpił go Beau Bokan i po 2 latach (2009) nagrali album Witness.

    Dyskografia

    Minialbumy

    • Black Rose Dying EP (2005)
    • Blessthefall EP (2006)

    Albumy

    • His Last Walk (2007)
    • Witness (2009)
    • Awakening(2011)
    • Hollow Bodies (2013)

    Single

    • Higinia (2006)
    • Guys Like You Make Us Look Bad (2007)
    • A Message To The Unknown (2007)
    • Rise Up (2007)
    • I Wouldn't Quit If Everyone Quit (2007)
    • To Hell And Back (2008)
    • God Wears Gucci (2009)
    • What's Left Of Me (2010)
    • Promised Ones (2011)
    • The Reign (2012)

    Teledyski

    • Beau Bokan, 2014

    • Elliott Gruenberg, 2014

    • Eric Lambert, 2014

    • Jared Warth, 2014

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform