Hyper Crush

  • Hyper Crush – amerykańska grupa muzyczna tworząca muzykę łączącą gatunki electro i hip-hop. Została założona w 2006 roku w Los Angeles w Kalifornii. W skład grupy wchodzą raper Donny Fontaine, wokalistka Holly Valentine i DJ Preston Moronie. Wydali trzy albumy studyjne. W 2009 roku koncertowali po Europie wraz z Lady Gagą.

    Dyskografia

    • The Arcade (2008)
    • Night Wave (2012)
    • Vertigo (2013)
    • "The Arcade" (2008)
    • "Robo Tech" (2009)
    • "Sex and Drugs" (Benny Benassi Remix) (2009)
    • "Keep Up" (2009)
    • "Ayo" (2010)
    • "Kick Us Out" (2010)
    • "Fingers Up" (2011)
    • "MBCCD" (2011)
    • "Rockstar" (2011)
    • "Flip the Switch" (2011)
    • "Maniac" (2011)
    • "Werk Me" (2011)
    • "Visions of Coleco" (2013)
    • "Rage" (2013)
    • Filip Filipi - "Too High" (feat. Hyper Crush, Christian Rich & Slush Puppy Kids) (z albumu Design and Origin of Stars) (2010)
    • Disco Fries - "Heartbeat" (feat. Jeremy Carr & Hyper Crush) (2012)
    • LMFAO - "La La La" (feat. Hyper Crush) (2009)
    • La Roux - "Bulletproof" (feat. Hyper Crush) (2010)
    • Drake - "Over" (feat. Hyper Crush) (2010)
    • Kevin Rudolf - "I Made It" (feat. Hyper Crush) (2010)
    • Katy Perry - "California Gurls" (feat. Hyper Crush) (2010)
    • Usher - "DJ Got Us Fallin' in Love" (feat. Pitbull & Hyper Crush) (2010)
    • Hyper Crush - "Kick Us Out" (feat. Hyper Crush) (2010)
    • Enrique Iglesias - "Tonight (I'm Fuckin' You)" (feat. Hyper Crush & Sky Blu) (2010)
    • She Wants Revenge - "Must Be the One" (feat. Hyper Crush) (2011)
    • Gotye - "Somebody That I Used to Know" (feat. Kimbra) (2012)
    • Icona Pop - "I Love It" (feat. Hyper Crush) (2013)

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform