Krokus

  • Krokus - hard rockowo metalowa grupa muzyczna ze Szwajcarii założona w 1974. Grupa grała z takimi artystami jak AC/DC, Motörhead czy Judas Priest

    Dyskografia

    Albumy

    • Krokus (1976)
    • To You All (1977)
    • Painkiller / Pay It In Metal (1978)
    • Metal Rendez-vous (1980)
    • Hardware (1981)
    • One Vice at a Time (1982)
    • Headhunter (1983)
    • The Blitz (1984)
    • Change of Address (1986)
    • Heart Attack (1988)
    • Stampede (1990)
    • To Rock or Not to Be (1995)
    • Round 13 (1999)
    • Rock the Block (2003)
    • Hellraiser (2006)
    • Hoodoo (2010)
    • Dirty Dynamite (2013)
    • Alive & Screamin' (1986)
    • Fire and Gasoline (2004)
    • Early Days '75-'78 (1980)
    • Stayed Awake All Night - The Best (1987)
    • The Dirty Dozen (1993)
    • Definitive Collection (2000)
    • The Collection (2000)
    • Best Of (2000)
    • Long Stick Goes Boom: The Anthology (2003)

    Single i EP

    • "Tokyo Nights" (198
    • "Heatstrokes" (1980)
    • "Bedside Radio" (1980)
    • "Winning Man" (1981)
    • "Rock City" (1981)
    • "American Woman" (1982)
    • "Save Me" (1982)
    • "Bad Boys Rag Dolls" (1982)
    • "Stayed Awake All Night" (1983)
    • "Screaming tn the Night" (1983)
    • "Midnite Maniac" (1984
    • "Ballroom Blitz" (1984
    • "Our Love" (1984)
    • "School's Out" (1986)
    • "Screaming in the Night (Live)" (1987)
    • "Let the Love Begin" (1987)
    • "Let It Go" (1988)
    • "Wild Love" (1988)
    • "You Ain't Seen Nothin' Yet" (1994)
    • "I Want It All" (2003)
    • "Angel of My Dreams" (2006)

    Wideo

    • The Video Blitz (1985, VHS)
    • Fire And Gasoline (2004, Bonus DVD
    • As Long As We Live (2004, DVD)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform