Welcome To St. Tropez

Dj Antoine

  • Dj Antoine, właśc. Antoine Konrad (ur. 23 czerwca 1975) − szwajcarski DJ i producent tworzący muzykę house i electro, pochodzi z miasta Bazylea.

    Początki kariery

    Jego kariera zaczęła się w 1995 roku, kiedy otworzył swój klub o nazwie House Café w Bazylei. Od początku swojej kariery wydał 51 płyt. Przełomem w jego karierze było wydanie w 2006 roku albumu o nazwie "DJ Antoine – Live in Moscow" i singla “This Time”. Jest zapraszany do największych klubów w Europie, Azji i Stanach Zjednoczonych. Jest właścicielem studia Houseworks. Jest również autorem cotygodniowego programu radiowego, który jest nadawany przez stacje na całym świecie.

    Dyskografia

    Albumy

    • 2014 - DJ Antoine - We Are The Party
    • 2013 - DJ Antoine - Crazy World
    • 2013 - DJ Antoine - House Party
    • 2013 - DJ Antoine - Sky Is The Limit
    • 2011 - DJ Antoine - Remixed - Welcome To DJ Antoine
    • 2011 - DJ Antoine - Welcome To DJ Antoine
    • 2011 - DJ Antoine - Remixed - 2011
    • 2011 - DJ Antoine - 2011
    • 2010 - DJ Antoine - WOW
    • 2010 - DJ Antoine - Remixed Album - 2010
    • 2010 - DJ Antoine - 2010
    • 2009 - DJ Antoine - 17900
    • 2009 - DJ Antoine - Villa
    • 2009 - Club sounds Vol. 50
    • 2009 - DJ Antoine - SUPERHERO?
    • 2009 - Houseworks Megahits 3
    • 2008 - Live in Bangkok
    • 2008 - STOP!
    • 2007 - Vive La Révolution ?
    • 2007 - Mainstation 2007
    • 2007 - Jealousy (Nach 4 Tagen Gold)
    • 2006 - Live in Moscow
    • 2006 - Mainstation 2006
    • 2006 - Live in St. Tropez
    • 2006 - Houseworks 6 - Makes Me Cum
    • 2005 - Live In Dubai
    • 2005 - Mainstation 2005
    • 2005 - The Black Album
    • 2004 - Houseworks 5 - Skrew U, I'm a V.I.P.
    • 2004 - Mainstation 2004
    • 2004 - 100% DJ Antoine
    • 2003 - Houseworks 4 - Winter Anthems
    • 2003 - Live @ CSD
    • 2003 - Mainstation 2003
    • 2003 - Summer Anthems
    • 2002 - Houseworks Presents Ultraviolet
    • 2002 - DJ Antoine @ Mainstation 2002
    • 2002 - DJ Antoine @ Lakeparade 2002
    • 2002 - DJ Antoine
    • 2001 - @Mainstation 2
    • 2001 - Lake Parade 2001
    • 2001 - Houseworks 2
    • 2001 - Clubstar Presents Houseworks 2
    • 2000 - Rave Park
    • 2000 - @Mainstation 1
    • 2000 - Houseworks 01
    • 1999 - Partysan 4
    • 1998 - Partysan Live On The Boat
    • 1998 - The Pumpin House Mix 1

    Single

    • 2013 - House Party (Mad Mark feat. B-Case & U-Jean)
    • 2013 - La Bella Vita
    • 2011 - Paris, Paris (Mad Mark Feat. Juiceppe)
    • 2011 - Amanama (Money) (feat. Timati)
    • 2011 - Sunlight (feat. Tom Dice)
    • 2011 - This Time 2011
    • 2011 - One Day One Night
    • 2010 - Ma Cherie (feat. The Beat Shakers)
    • 2009 - In My Dreams
    • 2008 - Work Your Pussy
    • 2008 - Underneath
    • 2007 - This Time
    • 2006 - Global Brothers vs. D-Luxe - Tell Me Why
    • 2006 - Arabian Adventure
    • 2005 - Take Me Away (DJ Antoine vs. Mad Mark)
    • 2005 - All We Need
    • 2004 - Back & Forth
    • 2003 - You Make Me Feel
    • 2002 - Las Vegas Gamblers - Beautiful Night
    • 2002 - Take It Or Leave It (DJ Antoine ft. Eve Gallagher)
    • 2001 - Discosensation (DJ Antoine vs. Mad Mark)
    • 2000 - Pizza Boys - La Chitara
    • 1999 - Do It

    Remixy

    • 2013 - House Party (DJ Antoine vs. Mad Mark)
    • 2012 - Dj Antoine vs. Mad Mark - Broadway 2k12 Remix
    • 2012 - Rene Rodrigezz feat. DJ Antoine feat. Mc Yancoo Shake x3
    • 2012 - The Beat Shakers feat. Dj Antoine - Ma Chėrie
    • 2011 - Timati feat. Kalenna Harper from Diddy - Dirty Money - Welcome to St. Tropez
    • 2008 - Robin S, Steve Angello & Laidback Luke - Show me Love
    • 2007 - Baschi - Wenn das Gott wüsst
    • 2006 - Mischa Daniëls - Take Me Higher
    • 2005 - Roger Sanchez - Turn On The Music
    • 2005 - ATB - Believe In Me
    • 2005 - Major Boys - Sunshine On My Mind
    • 2004 - America - Wake Up
    • 2003 - Mambana - Libre
    • 2002 - Robin S. - Show Me Love
    • 2002 - Mary J. Blige - Dance For Me
    • 2001 - The Disco Boys - Born to Be Alive
    • 2001 - Nu Hope - I'll Be Back
    • 2000 - Dominica - Gotta Let You Go
    • 2000 - Groove Junkies - Music Is Life
    • 2000 - Three Dog Night - Shame
    • 1999 - Joey Negro - Must Be The Music
    • 1998 - DJ Tatana - Summerstorm

    Linki zewnętrzne

    Oficjalna strona

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform