See No More (feat. Dulce María) - Live in Mexico City, Mexico

Joe Jonas

  • Joseph Adam Jonas (ur. 15 sierpnia 1989 w Casa Grande) − amerykański piosenkarz, autor tekstów, kompozytor i aktor.

    Kariera aktorska

    Wystąpił gościnnie w 2007 r. w serialu Hannah Montana oraz podłożył głos do rysunkowego serialu Fineasz i Ferb. Za te wszystkie występy oraz pomoc w nagrywaniu piosenek zarobił łącznie ok. 10.7 mln dolarów.

    W 2008 r. ukazał się film dla młodzieży Camp Rock na stacji Disney Channel Original Movie. Produkcja odniosła ogromny sukces w USA i na całym świecie. W tej samej stacji 16 maja 2008 roku ukazał się dokument Jonas Brothers: Living the Dream (w wersji polskiej Jonas Brothers – Spełnione marzenia), który zawierał sceny z trasy koncertowej When You Look Me in the Eyes Tour.

    W maju 2009 roku na stacji Disney Channel w USA ukazał się serial Jonas, w którym Joe gra rolę Joe Lucasa oraz 2 sezon pt. Jonas L.A., który ukazał się w 2010 roku.

    27 stycznia 2010 roku wystąpił jako juror w American Idol na przesłuchaniach, które odbywały się w Dallas w Teksasie.

    W 2010 roku pojawił się gościnnie w serialach Rozpalić Cleveland i 90210.

    Kariera Solowa

    13 Czerwca ukazała się nowa piosenka Joe See No More z jego solowego albumu Fast Life. Premierę tego albumu zaplanowano na 6 września 2011 roku w USA, ale została ona przeniesiona na 11 października.

    Filmografia

    • Hannah Montana - odc. "Ja i Bracia Jonas" (2007) jako on sam
    • Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert (2008) jako on sam
    • Camp Rock (2008) jako Shane Gray
    • Jonas Brothers: Spełnione Marzenia (2008) jako on sam
    • J.O.N.A.S! (2009) jako Joe Lucas
    • Jonas L.A. (2010) jako Joe Lucas
    • Igrzyska Disney Channel 2008 (2008) jako on sam
    • Camp Rock 2: Wielki finał (2010) jako Shane Gray
    • Jonas Brothers: Koncert 3D (2008) jako on sam
    • Noc w muzeum 2 (2009) jako cherubinek (głos)

    Telewizja

    • Hannah Montana (2007) jako on sam
    • Jonas Brothers: Spełnione Marzenia (2008) jako on sam
    • Camp Rock (2008) jako Shane Gray
    • Igrzyska Disney Channel (2008) jako on sam
    • Camp Rock 2: Wielki finał (2010) jako Shane Gray
    • J.O.N.A.S! (2009) jako Joe Lucas
    • Jonas L.A. (2010) jako Joe Lucas
    • American Idol (2010) jako juror (Dallas)
    • 90210 (2010) gościnnie jako on sam
    • Słoneczna Sonny (2010) gościnnie jako on sam
    • Rozpalić Cleveland (2010) gościnnie jako Will

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform