Fritz Kalkbrenner

  • Fritz Kalkbrenner – (ur. w 1981 w Berlinie w Niemczech). Niemiecki producent muzyczny i muzyk. Jest bratem muzyka i producenta muzyki techno Paula Kalkbrennera, z którym wyprodukował hit Sky i Sand. W swoich solowych projektach łączy rytmy techno z elementami melodyjnymi.

    Dyskografia (wybrane)

    Albumy

    • 2014: Fritz Kalkbrenner – Ways Over Water (Suol)[2]
    • 2012: Fritz Kalkbrenner – Sick Travellin’ (Suol)
    • 2010: Fritz Kalkbrenner – Here Today Gone Tomorrow (Suol)

    Single i EPki

    • 2015: Fritz Kalkbrenner – Void (Suol)[3]
    • 2014: Fritz Kalkbrenner – Back Home (Suol)
    • 2012: Fritz Kalkbrenner – Little By Little (Suol)
    • 2012: Fritz Kalkbrenner – Get a Life (Suol)
    • 2011: Fritz Kalkbrenner – Wes EP (Suol)
    • 2011: Fritz Kalkbrenner – Right in the Dark (Suol)
    • 2011: Fritz Kalkbrenner – Kings in Exile (Suol)
    • 2010: Fritz Kalkbrenner – Facing the Sun (Suol)
    • 2010: Chopstick & Johnjon feat. Fritz Kalkbrenner – Keep On Keepin' On (Suol)
    • 2010: Fritz Kalkbrenner – The Dead End EP (Suol)
    • 2009: Fritz Kalkbrenner – Wingman EP (Baalsaal Music)
    • 2009: Chopstick & Johnjon feat. Fritz Kalkbrenner – A New Day (Baalsaal Music)
    • 2009: Paul Kalkbrenner & Fritz Kalkbrenner – Sky and Sand (BPitch Control)
    • 2004: DJ Zky / Fritz Kalkbrenner – Stormy Weather (Cabinet Records)

    DJ-Mix

    • 2012: Fritz Kalkbrenner – Suol Mates (Suol)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform