Just Like You

Keb Mo

  • Keb' Mo' (ur. 3 października 1951 w Los Angeles jako Kevin Moore) – amerykański bluesowy wokalista, gitarzysta oraz autor tekstów.

    Zgodnie z jego słowami im częściej był nazywany Keb’ Mo’ tym bardziej zagłębiał się w bluesa. Keb’ Mo’ został zainspirowany muzyką Roberta Johnsona. Pochodzi z rozwiedzionej rodziny, jego rodzice pochodzą z Teksasu i Luizjany, od dziecka wpajali w nim uznanie dla bluesa i gospel. The Blues is my history, my culture (z ang. Blues jest moją historią i kulturą), powiedział Keb’ Mo’ w jednym z wywiadów.

    Dyskografia

    • Rainmaker (1980) jako „Kevin Moore”
    • Keb' Mo' (7 czerwca 1994)
    • Just Like You (18 czerwca 1996) – Best Contemporary Blues Album 1997
    • Slow Down (25 sierpnia 1998) – Best Contemporary Blues Album 1999
    • The Door (3 października 2000)
    • Big Wide Grin (16 maja 2000)
    • Martin Scorsese Presents the Blues: Keb' Mo' (19 września 2003)
    • Keep It Simple (10 lutego 2004) – Best Contemporary Blues Album 2005
    • Peace... back by popular demand (21 września 2004)
    • Suitcase (13 czerwca 2006)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform