Matt Willis

  • Matthew James Willis, znany także jako Matt Willis (ur. 8 maja 1983 w Tooting) - brytyjski muzyk, piosenkarz i autor tekstów. Były członek zespołu Busted, który rozpadł się w styczniu 2005 roku. Od 2013 roku członek supergrupy McBusted

    Kariera muzyczna

    Dla swojego byłego zespołu napisał między innymi takie utwory jak: "What I Go To School For" czy "Sleeping With The Light On". W grupie grał na gitarze basowej, śpiewał i czasem grywał na perkusji .

    W listopadzie 2006 artysta rozpoczął solową karierę nagrywając pierwszy album zatytułowany "Don't Let It Go to Waste", który zawierał 12 utworów, a wydany został przez wytwórnię Mercury Records. Płyta utrzymana jest w stylu pop.

    Od 2013 roku członek supergrupy McBusted.

    Życie prywatne

    W grudniu 2006 roku wygrał szóstą serię reality show "I'm a Celebrity - Get Me Out of Here".

    5 lipca 2008 roku wziął ślub z prezenterką telewizyjną Emmą Griffiths w Rushton Hall, Northamptonshire. Gośćmi którzy pojawili się na ceremonii byli m.in: byli członkowie Son Of Dork, James Bourne, David Gest, Holly Willoughby, Ant McPartlin, McFly, Kara Tointon i Heidi Range.

    Filmografia

    • 2014: Tourplay jako on sam
    • 2014: Allies jako Szeregowy Billy Munns
    • 2014: Birds of a Feather jako Garth Stubbs
    • 2014: EastEnders jako Luke Riley
    • 2013: Marple jako Cayley
    • 2013, 2000: Na sygnale jako Rich Harris/Lenny Christie
    • 2003: Busted: Christmas for Everyone jako on sam
    • 2000: The Bill jako Karl Barrett

    Linki zewnętrzne

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform