Il Mostro

Linea 77

  • Linea 77 - włoski zespół rockowy. Zespół gra głównie muzykę nu metalową.

    Historia

    Zespół został założony w 1993 roku w Venaria Reale w prowincji Turyn przez wokalistów Emo, Nitto, gitarzystę Chinaski, basistę Dade oraz perkusistę Tozzo.

    Pierwszy album zespołu powstał w 2000 roku. W tym samy roku Linea 77 podpisała kontrakt z wytwórnią płytową płytowa Earache Records.

    W 2005 zespół nagrał płytę Available For Propaganda. Z tej płyty pochodzi utwór "Inno All'Odio" który znalazł się na ścieżce dźwiękowej gry FIFA 06.

    W 2008 roku zespół Linea 77 wydał swoją siódmą płytę pt. Horror Vacui. Część utworów z płyty zespół wykonał przy współpracy znanego włoskiego muzyka, Tiziano Ferro.

    Dyskografia

    • Too much happiness ... makes kids paranoid (2000)
    • Ketchup Suicide (2001)
    • Numb (2003)
    • Numbed DVD (2004)
    • Available For Propaganda (2005)
    • Venareal 1995 (2007)
    • Horror Vacui (2008)
    • 10 (2010)

    Członkowie zespołu

    • Emo - wokal
    • Nitto - wokal
    • Chinaski - gitara
    • Dade - gitara basowa
    • Tozzo - perkusja

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform