Trina

  • Katrina Laverne Taylor (ur. 3 grudnia 1978 w Miami, Floryda), znana jako Trina – amerykańska raperka.

    Kariera

    W 1998 roku raper z Miami - Trick Daddy zaprosił Trine do współpracy przy swoim debiutanckim albumie. Nagrali wspólnie kawałek "Nann Nigga". Był on pierwszym singlem promującym płytę Trick'a - "www.thug.com". Utwór stał się hitem, plasując się na 3 miejscu Rap Charts. Dzięki sukcesie singla Trina zdobyła popularność i podpisała kontrakt z wytwórnią Slip-N-Side/Atlantic Records. Trina jest często krytykowana za brak własnych tekstów oraz za związanie sie z dużą wytwórnią. Przez krótki czas głośny był jej romans z Lil Wayne, który później związany był z jej największa rywalką Khia.

    Dyskografia

    Albumy solowe

    • 2000: Da Baddest Bitch
    • 2002: Diamond Princess
    • 2005: Glamorest Life
    • 2008: Still da Baddest
    • 2010: Amazin' (4 maja[1]}

    Oficjalne mikstejpy

    • 2007: Rockstarr: Da Baddest Bitch Reloaded
    • 2007: Rockstarr Royalty
    • 2009: Millionaire's Girls Club
    • 2009: Amazin'
    • 2009: Best of Both Worlds with Qwote
    • 2009: Trina Introduces Victoria Balenciaga
    • 2009: 5 Star Bitch
    • 2009: Who's Bad
    • 2009: Trick-or-Trina
    • 2009: Trina & Pretty Money present: C.R.E.A.M.
    • 2009: Miss.305
    • 2010: Definition Of A Million Dollar Girl

    DVD

    • 2003: A Miami Tail[2]

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform