Apprendre A Aimer

David Charvet

  • David Charvet, właściwie David Franck Guez (ur. 15 maja 1972 roku w Lyon, we Francji) - francuski aktor i piosenkarz na stałe zamieszkały w Stanach Zjednoczonych.

    Życiorys

    Jest synem urodzonego w Tunezji Żyda biznesmena Paula Gueza i Francuzki Christiane Charvet. Ma pięć sióstr i jednego brata. Kiedy miał dziewięć lat, jego rodzice rozstali się i wraz z ojcem przeniósł się do Stanów Zjednoczonych. We wczesnych latach 90. otrzymał Kartę Stałego Pobytu Stanów Zjednoczonych.

    Zabłysnął w serialu Słoneczny patrol (Baywatch, 1992-96) jako Matt Brody oraz operze mydlanej Aarona Spellinga Melrose Place (1996-98) w roli Craiga Fielda. Pojawił się także w serialu CBS Serca Zachodu (Harts of the West, 1994).

    W 1997 roku rozpoczął swoją karierę we Francji w Europie jako piosenkarz. Nagrał trzy albumy: David Charvet (1997), Leap of Faith (2002) i Se laisser quelque chose (2004).

    Spotykał się z Pamelą Anderson, modelką Bar Refaeli. Od 2006 roku jest związany z modelką Brooke Burke (ur. 8 września 1971), z którą ma córkę Heaven Rain (ur. 8 stycznia 2007) i syna Shayę (ur. 5 marca 2008).

    Filmografia

    filmy wideo

    • 2008: Zielony promień (Green Flash) jako Cameron Day
    • 2008: Więźniowie słońca (Prisoners of the Sun) jako Doug Adler
    • 1999: Randka z księciem (Meet Prince Charming) jako Jack Harris

    filmy TV

    • 2010: Musisz być mój (The Perfect Teacher) jako Jim Wilkes
    • 1996: Awaryjne lądowanie (Angel Flight Down) jako Brad Brown
    • 1995: Uwiedziony i zdradzony (Seduced and Betrayed) jako Dan Hiller
    • 1995: Słoneczny patrol: Forbidden Paradise (Baywatch: Forbidden Paradise) jako Mat Brody
    • 1995: Derby jako Cass Sundstrom

    seriale TV

    • 1996-98: Melrose Place jako Craig Field
    • 1994: Serca Zachodu (Harts of the West) jako Tad
    • 1992-96: Słoneczny patrol (Baywatch) jako Matt Brody

    Dyskografia

    albumy

    • Se laisser quelque chose (2004)
    • Leap of Faith (2002)
    • David Charvet (1997)

    single

    • "Sometimes it rains" (2006)
    • "Je te dédie" (2004)
    • "Take you there" (2003)
    • "Apprendre à aimer" (Teach me how to love) (2002)
    • "Jusqu'au bout" (Leap of faith) (2002)
    • "Regarde-toi" (1997)
    • "Should I Leave" (1997)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform