Schoolly D

  • Schoolly D, właśc. Jesse B. Weaver, Jr (ur. 22 czerwca 1966 w Filadelfii w stanie Pensylwania) − amerykański raper.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1986 - Schoolly D
    • 1987 - Saturday Night - The Album
    • 1988 - Smoke Some Kill
    • 1989 - Am I Black Enough For You?
    • 1991 - How A Black Man Feels
    • 1994 - Welcome To America
    • 1995 - Reservoir Dog
    • 2000 - Funk 'n' Pussy

    Single

    Nie były dostępne na płytach lecz na kasetach audio

    • 14 grudnia 1984 - "Maniac" / "Gangster Boogie"
    • 1985 - "C.I.A. (Crime In Action)" / "Cold Blooded Blitz

    Muzyka filmowa

    Utwór "Livin' In The Jungle" w wykonaniu Schoolly D znalazł się w 1989 roku na ścieżce dźwiękowej filmu Koszmar z ulicy Wiązów V: Dziecko snów, dostępnej także w formie wydawnictwa płytowego.

    Linki zewnętrzne

    Schoolly D na Discogs.com

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform