Ease Your Mind

Galliano

  • Galliano – brytyjska grupa muzyczna wykonująca acid jazz. Została założona w 1988 w Londynie. W skład grupy wchodzili: Rob Gallagher (raper i DJ), Crispin Taylor (perkusista), Mick Talbot (klawiszowiec), Mark Vandergucht (gitarzysta), Ernie McKone (basista) i Valerie Étienne (wokalistka). Grupa wydała 8 albumów i 7 singli.

    Dyskografia

    Single

    • Frederick Lies Still (1989)
    • Skunk Funk (1992, UK #41)
    • Prince of Peace (1992, UK #47)
    • Jus' Reach (Recycled) (1992, UK #66)
    • Long Time Gone (1994, UK #15)
    • Twyford Down (1994, UK #37)
    • Ease Your Mind (1996, UK #45)

    Albumy

    • In Pursuit of the 13th Note (1991)
    • Joyful Noise unto the Creator (1992, UK #28)
    • Until Such Time (Japan, 1993)
    • The Plot Thickens (1994, UK #7)
    • What Colour Our Flag [Compilation] (1994)
    • A Thicker Plot (1995)
    • :4 (1996)
    • Live At The Liquid Room (1998)

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform