Bloom 06

  • Bloom 06 – włoski zespół grający elektroniczną muzykę pop. Nazwa grupy wzięła się od tego, że została ona założona w 2006 roku, a słowo "bloom" po angielsku znaczy tyle co "rozkwitać". Zespół tworzyli: Gianfranco Randone (pseudonim Jeffrey Jey) oraz Maurizio Lobina, dwaj z trzech członków istniejącego wcześniej zespołu Eiffel 65. Nagrali 2 płyty: materiał, który się na nich znalazł, był przygotowywany jako piąta płyta zespołu Eiffel 65. Inne gusta muzyczne DJ-a Gabry Ponte - trzeciego członka Eiffel 65, doprowadziły wkrótce do rozpadu grupy. W czerwcu 2010 roku doszło do reaktywacji zespołu Eiffel 65.

    Członkowie zespołu

    • Gianfranco Randone – wokal, gitara basowa
    • Maurizio Lobina – instrumenty klawiszowe

    Dyskografia

    Albumy

    • Crash Test 01 (2006) - data premiery: 13 października 2006
    • Crash Test 02 (2008) - data premiery: Włochy - 23 maja 2008, Europa Środkowa - 30 stycznia 2009

    EP

    • Club Test 01 (2008) - data premiery: 5 grudnia 2008
    • Club Test 02 (2009) - data premiery: 3 lipca 2009 (od 20 czerwca 2009 w iTunes)

    Single

    • In The City (2006) - data wydania: 8 grudnia 2006
    • Per Sempre (2007) - data wydania: 26 stycznia 2007
    • Un'Altra Come Te (2008) - data wydania: 2 maja 2008
    • Welcome To The Zoo (2008) (promowany tylko w radiach, nie wydany jako oddzielny singiel)
    • Being Not Like You (2009) - data wydania: 23 stycznia 2009 (wersja elektroniczna: 16 stycznia 2009), anglojęzyczna wersja Un'Altra Come Te
    • Beats & Sweat (2009) - data wydania: 11 Września 2009

    Teledyski

    • In The City (2006)
    • Per Sempre (2007)
    • Un'Altra Come Te (2008)
    • Being Not Like You (anglojęzyczna wersja Un'Altra Come Te) (2008)
    • WE Is The Power feat.Alexia (2009)

    Remiksy

    • Vasco Rossi - "Basta Poco" (2007)
    • Zucchero - "Un Kilo" (2007)
    • Il Genio - "Pop Porno" (2009)

    Remaki

    • Blue (Da Ba Dee) (2008)
    • Viaggia Insieme A Me (2008)
    • Move Your Body (2008)
    • Too Much of Heaven (2008)

    Duety

    • Alexia & Bloom 06 - "WE is the power" (2009)
    • Pandora & Bloom 06 - "Kitchy Kitchy" (2009)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform