Santa Maria (Del Buen Ayre)

Gotan Project

  • Gotan Project - francusko-argentyński zespół w skład którego wchodzą m.in. Francuz Philippe Cohen Solal, Argentyńczyk Eduardo Makaroff oraz Szwajcar Christoph H. Müller.

    Grupa powstała w 1999. Pierwszym utworem był Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo, który ukazał się w 2000 i zapowiadał album La Revancha del Tango wydany w 2001. Muzyka Gotan Project to tango z elementami elektronicznymi.

    Dyskografia

    • 2001 La Revancha del Tango
    • 2004 Inspiración Espiración
    • 2006 Lunático (muzyka nagrana w studiu ION w Buenos Aires)
    • 2006 El Norte
    • 2008 Gotan Project Live
    • 2010 Tango 3.0 POL #20[1]

    Przypisy

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience

adform