Ilse Delange

  • Ilse DeLange, właśc. Ilse Annoeska de Lange (ur. 13 maja 1977 w Almelo) – holenderska wokalistka i gitarzystka, grająca muzykę pop, pop rock i country, założycielka i wokalistka projektu The Common Linnets, który reprezentował Holandię podczas 59. Konkursu Piosenki Eurowizji w 2014 roku.

    Dyskografia

    Albumy studyjne

    • 1998: World of Hurt, #1 NL
    • 2000: Livin' on Love, #5 NL
    • 2003: Clean Up, #1 NL
    • 2006: The Great Escape, #1 NL
    • 2008: Incredible, #1 NL
    • 2010: Next To Me, #1 NL
    • 2012: Eye of the Hurricane, #1 NL

    Albumy koncertowe

    • 1999: Dear John, #3 NL
    • 2007: Live, #4 NL
    • 2009: Live in Ahoy, #1 NL
    • 2011:Live in Gelredome

    Albumy kompilacyjne

    • 2003: Here I Am, #5 NL
    • 2013: After The Hurricane – Greatest Hits & More, #2 NL

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform