Nuyorican Soul

  • Masters At Work (ang. Mistrzowie w trakcie pracy) jest amerykańskim duetem house'owych producentów muzycznych i remikserów, w którego skład wchodzą Kenny 'Dope' Gonzales i Little Louie Vega. Po raz pierwszy pracowali razem korzystając ze swojej nazwy w 1990 roku.

    Duet produkował również wspólnie muzykę pod nazwami MAW, KenLou, River Ocean i Nuyorican Soul.

    Ich muzyka łączy różne style, głównie muzykę latynoską, disco, jazz i funk. W przeciwieństwie do większości house'owych artystów prócz zwykłych sampli korzystają także z prawdziwych instrumentów.

    Dyskografia

    Albumy

    • 1993 The Album
    • 1995 The Essential KenLou House Mixes
    • 1996 Nuyorican Soul (jako Nuyorican Soul)
    • 1998 The Remixes (jako Nuyorican Soul)
    • 2000 The Tenth Anniversary Collection – Part I
    • 2000 The Tenth Anniversary Collection – Part II
    • 2001 Our Time is Coming

    Single

    • 1991 "Blood Vibes/The Ha Dance"
    • 1991 "Our Mute Horn" (pomaga Ray Vega)
    • 1992 "Gonna Get Back to You" (pomaga Xaviera Gold)
    • 1993 "Can't Stop the Rhythm" (pomaga Jocelyn Brown)
    • 1993 "Give it to Me" (pomaga Screechie Dan)
    • 1993 "Harddrive EP"
    • 1993 "I Can't Get No Sleep" (pomaga India)
    • 1993 "When You Touch Me" (pomaga India)
    • 1993 "Nervous Track" (jako Nuyorican Soul)
    • 1994 "One World" (jako Groove Box, pomaga Evelyn Thomas)
    • 1994 "Voices in my Mind" (jako Voices, pomaga India)
    • 1994 "My Love" (jako People Underground, pomaga Michael Watford)
    • 1995 "I Can't Get No Sleep '95" (pomaga India)
    • 1995 "The Hard Times March" (jako 200 Sheep)
    • 1995 "KenLou 1" (jako KenLou)
    • 1995 "KenLou 2" (jako KenLou)
    • 1995 "KenLou 3" (jako KenLou)
    • 1995 "The Drum" (jako WAM)
    • 1996 "Mind Fluid" (jako Nuyorican Soul)
    • 1996 "Casio's Theme/The More You Want" (jako Groove Box)
    • 1996 "Just Be Good to Me" (jako Groove Box, pomaga Leena Marie)
    • 1996 "Runaway" (jako Nuyorican Soul, pomaga India)
    • 1996 "You Can Do it" (jako Nuyorican Soul, pomaga George Benson)
    • 1996 "KenLou 4" (jako KenLou)
    • 1997 "KenLou 5" (jako KenLou)
    • 1997 "Dance (Do That Thang)" jako (Black Magic)
    • 1997 "I Am the Black Gold of the Sun" (jako Nuyorican Soul, pomaga Jocelyn Brown)
    • 1997 "La India Con La Voe" (pomaga India and Albert Menendez)
    • 1997 "MAW Sampler"
    • 1997 "Let it Go" (jako Black Magic)
    • 1997 "To Be in Love" (pomaga India)
    • 1997 "It's Alright, I Feel it" (jako Nuyorican Soul, pomaga Jocelyn Brown)
    • 1998 "Odyssey/I'm Ready"
    • 1998 "KenLou 6" (jako KenLou)
    • 1998 "Pienso en Ti" (pomaga Luis Salinas)
    • 1998 "I Love the Nightlife" (jako Nuyorican Soul, pomaga India)
    • 1999 "To Be in Love '99" (pomaga India)
    • 1999 "MAW Expensive" (jako MAW presents a Tribute to Fela, pomaga Ibi Wunmi)
    • 2000 "Brazilian Beat" (pomaga Lilian Chachian)
    • 2000 "Ékabo"
    • 2000 "MAW Unreleased Mixes"
    • 2001 "Lean On Me" (pomaga James Ingram)
    • 2001 "Dubplate Special 1"
    • 2001 "Like a Butterfly" (pomaga Patti Austin)
    • 2001 "Work" (pomaga Puppah Nas-T i Denise Belfon)
    • 2001 "Gone Three Times" (jako KenLou)
    • 2001 "Dubplate Special 2"
    • 2001 "The More You Want" (jako Groove Box)
    • 2002 "Tranz/Body" (jako MAW Electronic)
    • 2002 "Backfired" (pomaga India)
    • 2003 "Dubplate Special 3"
    • 2004 "Danz/Time Travellers" (jako MAW Electronic)

    Zmiksowane kompilacje

    • 1995 Ministry Of Sound Sessions 5
    • 2001 West End Records: The 25th Anniversary Mastermix
    • 2004 Soul Heaven Presents: Masters at Work In The House
    • 2005 The Kings of House
    • 2006 Soul Heaven Presents: Masters at Work

    Zobacz też

    • house

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform