Nada Surf

  • Nada Surf - amerykański zespół grający rocka alternatywnego. Został założony w 1992 w Nowym Jorku.

    Zespół nagrał m.in. covery piosenek All You Need Is Love The Beatles i Where Is My Mind? Pixies. Ich utwór If You Leave znalazł się na składance Music from the OC: Mix 2 jako jeden z wykorzystanych utworów w serialu Życie na fali. Utwór Blankest Year został wykorzystany w kampanii reklamowej IV generacji samochodu Suzuki Swift.

    Skład

    • Matthew Caws - gitara, wokal
    • Ira Elliot - perkusja, chórki
    • Daniel Lorca - gitara basowa, chórki

    Dyskografia

    • Karmic (EP, 1996)
    • High/Low (1996)
    • The Proximity Effect (1998)
    • North 6th Street (1999)
    • Let Go (2003)
    • Live In Brussels (2004)
    • The Weight Is a Gift (2005)
    • Lucky (2008)
    • If I Had a Hi-Fi (2010)

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform