Victoria Silvstedt

  • Victoria Silvstedt (ur. 19 września 1974 w Skelleftehamn) – szwedzka modelka, piosenkarka i aktorka. Była żona aktora Chrisa Wragge, zdobyła tytuł Miss Szwecji 1993. Związana z agencjami modelek w : Sztokholmie, Mediolanie, Paryżu i Nowym Jorku. Top modelka domów mody: Chanel, Christian Dior, Givenchy, Valentino, Giorgio Armani i Loris Azzaro.

    Była w czołowej dziesiątce konkursu Miss World 1993. W latach 2002-2006 corocznie znajdowała się na liście najseksowniejszych kobiet świata ogłoszonej przez magazyn "FHM".

    Filmografia

    • 2009: Carry on London
    • 2008: Estate al mare, Un' jako Eva
    • 2004: Miss rozbitków (Miss Cast Away) jako Julie
    • 2003: Playboy's 50th Anniversary Celebration jako ona sama
    • 2003: Mia vita a stelle e strisce, La
    • 2002: Statek miłości (Boat Trip) jako Inga
    • 2002: Playboy: Prime Time Playmates (ona sama)
    • 2002: Maresciallo in gondola, Un jako Kim Dvorak
    • 2001: Black Scorpion jako Hourglass
    • 2001: Playboy: Playmates On the Catwalk jako ona sama
    • 2001: She Said I Love You jako Ingrid
    • 2001: Afera poniżej zera (Out Cold) jako Inga
    • 2000: Naken jako kobieta w samochodzie
    • 2000: Bodyguards - Guardie del corpo jako ona sama
    • 2000: Playboy: Playmates Bustin' Out (ona sama)
    • 2000-2001: Nagi patrol (Son of the Beach) jako Eva Rommel (2000) (gościnnie)
    • 2000: Independent, The jako Blossom
    • 2000: Ivansxtc jako Melanie
    • 1999: Piżama party (Playboy: Playmate Pajama Party) (ona sama)
    • 1998-2000: Malibu, CA jako Inga
    • 1998: Bejsbolo - kosz (BASEketball) jako siebie
    • 1998: Beach Movie jako Julie
    • 1998-1999: Sin City Spectacular (gościnnie)
    • 1998: Taste of Playboy: Personalities Volume 1, A jako ona sama (dziewczyna roku 1997)
    • 1996: Playboy: Playmate Profile Video Collection Featuring Miss December 1996, 1993, 1990, 1987 jako ona sama
    • 1995-1999: Unhappily Ever After jako Brandi (gościnnie)
    • 1993: Strzelające gwiazdy (Shooting Stars) jako ona sama
    • 1992-1999 Melrose Place

    Dyskografia

    Album

    • 1999 - Girl On The Run

    Single

    • 1999 - Hello Hey
    • 1999 - Rocksteady Love
    • 1999- Party Line

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform