Steve Stevens

  • Steve Stevens, właśc. Steve Schneider (ur. 5 maja 1959 w Nowym Jorku) – amerykański muzyk, kompozytor i instrumentalista, wirtuoz gitary. Znany z występów w grupie muzycznej Billy'ego Idola oraz współpracy z Kyosuke Himuro, Terrym Bozzio, Tonym Levinem, Chrisem Squire, Billym Sherwoodem, Derekiem Sherinianem, Steve'em Lukatherem, Michaelem Jacksonem, Joni Mitchell, Pink oraz Juno Reactor.

    Dyskografia

    • 1986 The Guitar World According To Steve Stevens
    • 1989 Atomic Playboys
    • 1994 Akai Guitar Sample Collection
    • 1999 Flamenco A Go Go
    • 2008 Memory Crash
    • 1982 Billy Idol
    • 1983 Rebel Yell
    • 1986 Whiplash Smile
    • 1987 Vital Idol
    • 1988 11 Of The Best
    • 2001 Storytellers
    • 2002 Behind The Music
    • 2005 Devil's Playground
    • 2008 The Very Best of Billy Idol: Idolize Yourself
    • 1997 Black Light Syndrome
    • 2000 Situation Dangerous
    • 1986 Ric Ocasek – This Side of Paradise
    • 1986 Harold Faltermeyer & Steve Stevens – Top Gun Anthem
    • 1987 Thompson Twins – Here's to Future Days
    • 1987 The System – Don't Disturb This Groove
    • 1987 Michael Jackson – "Dirty Diana (Bad)"
    • 1988 Joni Mitchell – Chalk Mark In A Rain Storm
    • 2001 Adam Bomb – New York Times
    • 1990 Robert Palmer – Don't explain
    • 1991 McQueen Street – Mcqueen street
    • 1992 Jerusalem Slim – Jerusalem slim
    • 1993 Vince Neil – Exposed
    • 1996 Steve Lukather – Lukather
    • 1997 Angelica – Angelica
    • 1998 Vas – Offerings
    • 1998 Nicky Gebhard & Gee Fresh – No cry, Just music
    • 1998 Kyosuke Himuro – Beat Haze Odyssey
    • 1999 The Outpatience – Anxious Disease
    • 2000 Gregg Bissonette – Submarine
    • 2000 Andy – And My Heart
    • 2000 Chris Squire & Billy Sherwood – Conspiracy
    • 2000 Juno Reactor – Shango
    • 2001 Simon Shaheen – Blue Flame
    • 2001 New Morty Show – Mortyfied!
    • 2001 Faudel – Samra
    • 2004 Jizzy Pearl – Just A Boy
    • 2004 Derek Sherinian – Mythology
    • 2005 Queen V – Queen v

    Linki zewnętrzne

    Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.

fb custom audience
google remarketing

adform