Brothers Green: EATS! - Ramlety

Czym różni się ramlet od omleta? Oto przepis Braci Green.

Zdarzyło się Wam kiedyś jeść omleta kupionego w sklepie? Zimny, niesmaczny, przetworzone żarcie… oto jak możecie lepiej i szybciej zjeść w zaciszu swojego domu. Ten przepis nazwaliśmy ‘Ramlety’.

Składniki:
Olej roślinny do smażenia
1 szalotka, posiekana
1 łyżeczka sosu sojowego
Sól i pieprz
1 opakowanie japońskiego makaronu instant
3 jajka
¼ szklanki posiekanego sera cheddar
4 plasterki pieczarki (duszone)
Dressing do wyboru
Keczup

Sposób przygotowania:
1. Wlej olej na patelnię. Dodaj makaron. Smaż aż zbrązowieje z jednej strony. Następnie zdejmuj z patelni.

2. Podsmaż szalotkę, dodaj sól, pieprz, sos sojowy.

3. Dodaj makaron z powrotem na patelnię (wcześniej smażoną stroną do góry).

4. Utrzep trzepaczką jajka. Dodaj odrobinę soli.

5. Następnie wylej jajka na makaron. Postaraj się nie przesuwać makaronu, aby jajka się z nim zwarły i utworzyły jednolitą masę.

6. Kiedy jajko zetnie się, na górę dodaj pieczarki i ser.

7. Delikatnie złóż na pół powstały z makaronu i jaka ramlet i smaż kolejne 2 minuty.

8. Przenieś ramlet na talerz i polej ketchupem.

Smacznego!

Poniedziałek, 20. Kwietnia 2015

fb custom audience

adform